Szőke Krisztina vagyok terápiás kutyamasszőr, kutya fizioterapeuta és tréner.

Elkutyulásom történetével már megtelne egy könyv és még messze a vége, mondhatni, igazi „never ending story”. 

Röviden talán úgy tudnám összefoglalni, hogy a kutyás világban szinte már minden szakterületbe bele kóstoltam és a jelenlegi utamra gondolom azt, hogy végleg önmagamra találtam benne.

2014-et írtunk, amikor elköteleződtem a kutyák mozgásszervi rehabilitációja mellett. Terápiás kutyamasszőrként nyitottam meg akkor a Relax kutyamasszázst, majd egyik képzés követte a másikat és kiegészült a palettám a kutya fizioterápiával is. Számtalan kutyusnak adtam vissza a fájdalommentes mozgását és ez által a gazdik boldogságát. Törekszem arra, hogy preventív jelleggel, azaz még a mozgásszervi problémák kialakulása előtt gondoljanak a gazdik kutyáik egészségének megőrzésére. Ezen felbuzdulva tartok nekik kutyamasszázs- és kutyatorna alapozó képzéseket.

Ugyanerre az időszakra mondható a másik, számomra hatalmas lelkesedést adó terület, ami nem más, mint a mantrailing. Sony kutyámmal próbáltam ki ezt a sportot, de már a legelső alkalommal tudtam, hogy ebből több lesz, mint egy mezei hobby sport. Itt is egyik képzésről jártam a másikra, majd összegyűjtve a sok-sok információt, saját tematikát kialakítva, tanfolyam rendszerbe dolgoztam a megszerzett tudást. Folyamatosan sikeres mantrailerek születnek a tanfolyamaim által, ami természetesen nem csak az én érdemem, hanem a fantasztikus kutya-gazdi párosoké.

Az utóbbi időszakban egyre több gazdim keresett fel azzal kapcsolatban, hogy amíg nyaralnak, szeretnék rám bízni legféltettebb kincsüket, a kutyájukat. Így egyik pillanatról a másikra azon kaptam magam, hogy családi kutyapanzió lett az otthonunkból és kis barátaim ideiglenesen nálunk laknak. Rá kellett, hogy jöjjek, bizony, ez a terület is tetszik nekem.

Így összefoglalva, három terület maradt fent a sok-sok évnyi kutyázásból: oktatás-rehabilitáció-panzió

Ennek örömére, 2018-tól a Relax kutyamasszázs, Relax Dog Center fantázia névre módosult, hiszen bővült a szolgáltatások palettája. A vállalkozást a legfontosabbak alakították így: kutyák és gazdáik, akik különleges igényeikkel és egyediségükkel formáltak azzá, aki vagyok. Hálás köszönet nekik mindezért!