Mire jó a kutya fitnesz?

Ha inkább úgy tenném fel a kérdést, hogy mire nem jó, akkor talán rövidebb lenne a felsorolás, de azért nézzünk néhány fontosabbat közülük:

  • Rövid idő alatt lefárasztható a kutya mentálisan és fizikailag, ezáltal a stresszt is levezethetik.

  • Fejleszti a koncentrációt, állóképességet, koordinációt, egyensúlyérzéket, izomerőt.

  • Javítja a testtartást és szép, rugalmas járást ad.

  • Erősödik a mélyizomzat, ezáltal az ízületek stabilabbá válnak, azaz csökken a sérülés veszély és az időskori arthrosis kialakulása.

  • Növeli a kutya magabiztosságát.

  • Erősíti a kutya-gazdi párosok kapcsolatát.

  • Ez egy soha véget nem érő felsorolás, a legnagyobb szívvel ajánlom Mindenkinek!

Milyen kutyával lehet részt venni?

Mint a legtöbb sportnál, itt is a kutya egészsége a legfontosabb, tehát elsősorban egészséges, oltott, kullancsvédelemmel ellátott kutyával.

Fontos, hogy mind a gazdi, mind a kutya ismerje az alap együttműködési feladatokat: ül, fekszik, marad, a gazdi képes legyen önmagára hangolni a kutyáját.

Elengedhetetlen, hogy a kutya jól szocializált legyen, ne támadjon meg más kutyákat vagy embereket.

Amennyiben már korábban volt a kutyusodnak mozgásszervi problémája, esetleg műtétje, akkor jelentkezés előtt keress meg telefonon és megbeszéljük a lehetséges opciókat.

Ha még nem ismerjük egymást, javaslom, hogy látogassatok meg egy állapotfelmérés erejéig.

Javasolt (de nem feltétel) elvégezni előtte a gazdiknak szóló kutyamasszázs tanfolyamunkat is, hogy szélesebb spektrumban tudjunk dolgozni.

Ha nem feleltek meg a fent említett kritériumoknak, de mindenféleképpen jönni szeretnél a kutyusoddal, ne keseredj el! Gyere egyéni kutya fitnesz tréningre! Igaz, drágább, mint a csoportos tanfolyam, de legalább nem maradtok ki a tutiból!

Milyen felszerelés szükséges a tanfolyamra?

Finom, ínycsiklandó, apró jutalomfalattal kell készülnötök. Könnyebben tudtok dolgozni, ha mindezt jutifali tartóban hozzátok.

Hogyan épül fel a tanfolyam?

A tanfolyam összesen 5 alkalomból áll, melyek kb. 1 órásak.

Az első foglalkozáson lesz egy ici-pici elmélet, hogy tudjuk, milyen irányba tartunk, utána az óra második felében el is kezdjük a kutyusokkal az edzést.

Lassan és biztonságosan zajlanak az edzések, barátságos környezetben.

Olyan edzésprogramot állítottam össze, ami könnyen elsajátítható és minimális eszközigénye van. Azaz, ha egy pici panelban laktok és a fitnesz szerelmeseivé váltok, akkor sem kell az egész szobát konditeremmé varázsolni egy kis edzés miatt.

Egy csoport 4 kutya-gazdi párosból áll, így Mindenkire maximálisan oda tudok figyelni és bőven van idő a kérdésekre is (úgyis lesznek 😀 )

Hol és mikor lesz a tanfolyam?

A tanfolyam a Relax Dog Center helyszínén lesz: 8154 Polgárdi, Arany János utca 30.

Kamerával őrzött parkolóhely jut Mindenkinek a ház előtt.

Jelenleg nincs időpont a Covid-19 miatt, de amint lesz újra lehetőség, már szárnyalunk is.

Mennyibe kerül a tanfolyam?

A tanfolyam díja 25.000 Ft. A regisztráció az átutalások sorrendjében biztosított.

A Covid-19 -re való tekintettel, lehetőség van páros kutya fitnesz tanfolyamra is. Erre természetesen Ti magatok választjátok meg, hogy kivel szeretnétek jönni, azaz, ha van olyan barátod, barátnőd, családtagod, akivel szívesen jönnétek, a lehetőség adott. 🙂

Ennek azonban egy picivel magasabb díja van: 30.000 Ft

Mi történik a regisztráció után?

A regisztrációs lapot miután kitöltötted és elküldted, kapsz egy visszaigazoló e-mailt, amelyben megtalálhatók az utalási és egyéb adatok. A visszaigazolás nem automatikus, így kérlek légy türelemmel.

Miután elutaltad a tanfolyam díját, biztosítottad a helyed a tanfolyamra és a zárt csoportunkba már bele is kerülsz, ahol még több információ tárul eléd. 

Végül pedig, a közösen megbeszélt időpontban találkozunk a Kutya fitnesz alapozó tanfolyamon!