Mire jó a kutya fitnesz?

Ha inkább úgy tenném fel a kérdést, hogy mire nem jó, akkor talán rövidebb lenne a felsorolás, de azért nézzünk néhány fontosabbat közülük:

  • Rövid idő alatt lefárasztható a kutya mentálisan és fizikailag, ezáltal a stresszt is levezethetik.

  • Fejleszti a koncentrációt, állóképességet, koordinációt, egyensúlyérzéket, izomerőt.

  • Javítja a testtartást és szép, rugalmas járást ad.

  • Erősödik a mélyizomzat, ezáltal az ízületek stabilabbá válnak, azaz csökken a sérülés veszély és az időskori arthrosis kialakulása.

  • Növeli a kutya magabiztosságát.

  • Erősíti a kutya-gazdi párosok kapcsolatát.

  • Ez egy soha véget nem érő felsorolás, a legnagyobb szívvel ajánlom Mindenkinek!

Milyen kutyával lehet részt venni?

Mint a legtöbb sportnál, itt is a kutya egészsége a legfontosabb, tehát elsősorban egészséges, oltott, kullancsvédelemmel ellátott kutyával.

Fontos, hogy mind a gazdi, mind a kutya ismerje az alap együttműködési feladatokat: ül, fekszik, marad, a gazdi képes legyen önmagára hangolni a kutyáját.

Elengedhetetlen, hogy a kutya jól szocializált legyen, ne támadjon meg más kutyákat vagy embereket.

Amennyiben már korábban volt a kutyusodnak mozgásszervi problémája, esetleg műtétje, akkor jelentkezés előtt keress meg telefonon és megbeszéljük a lehetséges opciókat.

Ha még nem ismerjük egymást, javaslom, hogy látogassatok meg egy állapotfelmérés erejéig.

Javasolt (de nem feltétel) elvégezni előtte a gazdiknak szóló kutyamasszázs tanfolyamunkat is, hogy szélesebb spektrumban tudjunk dolgozni.

Ha nem feleltek meg a fent említett kritériumoknak, de mindenféleképpen jönni szeretnél a kutyusoddal, ne keseredj el! Gyere egyéni kutya fitnesz tréningre! Igaz, drágább, mint a csoportos tanfolyam, de legalább nem maradtok ki a tutiból!

Milyen felszerelés szükséges a tanfolyamra?

Finom, ínycsiklandó, apró jutalomfalattal kell készülnötök. Könnyebben tudtok dolgozni, ha mindezt jutifali tartóban hozzátok.

Hogyan épül fel a tanfolyam?

A tanfolyam összesen 5 alkalomból áll, melyek kb. 1 órásak.

Az első foglalkozáson lesz egy ici-pici elmélet, hogy tudjuk, milyen irányba tartunk, utána az óra második felében el is kezdjük a kutyusokkal az edzést.

Lassan és biztonságosan zajlanak az edzések, barátságos környezetben.

Olyan edzésprogramot állítottam össze, ami könnyen elsajátítható és minimális eszközigénye van. Azaz, ha egy pici panelban laktok és a fitnesz szerelmeseivé váltok, akkor sem kell az egész szobát konditeremmé varázsolni egy kis edzés miatt.

Egy csoport 4 kutya-gazdi párosból áll, így Mindenkire maximálisan oda tudok figyelni és bőven van idő a kérdésekre is (úgyis lesznek 😀 )

Hol és mikor lesz a tanfolyam?

A tanfolyam a Relax Dog Center helyszínén lesz: 8154 Polgárdi, Arany János utca 30.

Kamerával őrzött parkolóhely jut Mindenkinek a ház előtt.

Jelenleg nincs időpont, de a jelentkezések folyamatosak és 4 fő jelentkező esetén közösen megbeszéljük a Mindenki számára megfelelő időpontokat.

!FIGYELEM! A legközelebbi Magyar Tacskótenyésztők Egyesülete által szervezett tanfolyam kezdő időpontja: 2022. december 03. 15:00

A további időpontokat a résztvevőkkel megbeszéljük.

Mennyibe kerül a tanfolyam?

A tanfolyam díja 35.000 Ft. A regisztráció az átutalások sorrendjében biztosított.

Lehetőség van páros kutya fitnesz tanfolyamra is. Erre természetesen Ti magatok választjátok meg, hogy kivel szeretnétek jönni, azaz, ha van olyan barátod, barátnőd, családtagod, akivel szívesen jönnétek, a lehetőség adott. 🙂

Ennek azonban egy picivel magasabb díja van: 40.000 Ft

! FIGYELEM! A Magyar Tacskótenyésztők Egyesülete által szervezett és koordinált országos, "5 alkalmas kutyatorna" tanfolyamának díja kedvezményesen 25.000 Ft.

Mi történik a regisztráció után?

A regisztrációs lapot miután kitöltötted és elküldted, kapsz egy visszaigazoló e-mailt, amelyben megtalálhatók az utalási és egyéb adatok. A visszaigazolás nem automatikus, így kérlek légy türelemmel.

Miután elutaltad a tanfolyam díját, biztosítottad a helyed a tanfolyamra és a zárt csoportunkba már bele is kerülsz, ahol még több információ tárul eléd. 

Végül pedig, a közösen megbeszélt időpontban találkozunk a Kutya fitnesz alapozó tanfolyamon!